15 Травня 2020
Новини

Зеленський підписав закон про масове тестування українців на коронавірус

Зеленський підписав закон про масове тестування українців на коронавірус

Президент України підписав закон щодо обов'язкового тестування українців із симптомами COVID-19 і тих, хто мав контакт із зараженими.

Закон дозволяє залучити до протидії коронавірусу лікарів-інтернів, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії – їх залучатимуть на волонтерських засадах. Про це йдеться на сайті глави держави.

Міністерство охорони здоров'я України повинно регулярно оновлювати алгоритм тестування з узгодженням з рекомендаціями ВООЗ та Центру з контролю та профілактики захворювань США, – йдеться в тексті закону.

Закон також передбачає виплату у розмірі 50 відсотків середньої заробітної плати людям, які лікуються у медзакладах або перебувають на самоізоляції.

Але у випадку, лікування чи самоізоляції медичних працівників, їх виплата через тимчасову непрацездатність становитиме в розмірі 100 відсотків середньої зарплати незалежно від страхового стажу.

Крім того,  раніше у МОЗ повідомили, що проводять підготовку до затвердження алгоритму масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус
В тему

Останні матеріали