12 Травня 2020
Новини

На Івано-Франківщині – новий спалах коронавірусу

На Івано-Франківщині – новий спалах коронавірусу

У селі Княжолуки Івано-Франківської області на коронавірус захворіли вісім місцевих жителів.

З села Княжолуки Івано-Франківської області до районної лікарні госпіталізували 20 осіб, у 8 з них підтвердили коронавірус, пише РБК-Україна.

За словами першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки, госпіталізація жителів почалася 28 квітня. Наразі стан більшості хворих оцінюється як середньої тяжкості. Вік пацієнтів - 50-64 років.

"Ситуація з захворюванням на коронавірус у Княжолуках є достатньо серйозною. Станом на 11 годину з села до Долинської КНП госпіталізували 20 осіб. Всього за допомогою лабораторного ПЛР-дослідження наявність вірусу підтвердили у восьми людей, а в чотирьох тест показав негативний результат. У інтенсивному боксовому відділенні знаходяться 6 осіб. Їх стан середньої важкості. Одна особа знаходиться в реанімаційному відділенні, але ПЛР-результат на коронавірус у неї негативний", – повідомила Савка.

Ще 13 жителів села у стані середньої тяжкості знаходяться у терапевтичному відділенні долинської лікарні.

За словами Савки, у Княжолуках провели дезинфекцію. Наразі встановлюються особи, які контактували з інфікованими. Раніше голова Долинської ОТГ Володимир Гаразд заявив, що спалах коронавірусу у Княжолуках стався через порушення мешканцями села карантинних вимог.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, коронавірус
В тему