29 Квітня 2020
Новини

На Волині в інфекційному шпиталі розміщують найважчих хворих з коронавірусом

На Волині  в інфекційному шпиталі розміщують найважчих хворих з коронавірусом

На Волині усі лікарні «першої хвилі» в повній мірі забезпечені засобами індивідуального захисту, яких має вистачити на найближчі кілька тижнів.

Про це йшлося під час наради голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка з керівниками медичних закладів, повідомляє пресслужба ОДА.

Найбільше навантаження сьогодні має Волинська обласна клінічна лікарня, адже саме там, зокрема у корпусі, що знаходиться у Боголюбах, облаштували інфекційний шпиталь, де розміщують найважчих хворих з коронавірусом.

За словами головного лікаря Олександра Дударя, наразі там перебуває 31 пацієнт, у 19 з яких коронавірус підтверджений, 12 – перебувають на обсервації та очікують результатів ПЛР-тестування.

У свою чергу, як зауважила заступник голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, у порівнянні з окремими областями, на Волині не спостерігається різкого збільшення кількості захворювань на COVID-19.

Однак, за словами Тетяни Щербак, окрім заходів з протидії поширенню COVID-19, в області активно впроваджується медична реформа. Наразі на Волині визначено 7 опорних лікарень для надання вторинної спеціалізованої медичної допомоги.

Нагадаємо, станом на ранок 29 квітня в області зареєстрували 271 підтверджений методом ПЛР випадок коронавірусу.

А в рамках реалізації проекту «Велике будівництво» в Україні та на Волині зокрема, створюються сучасні приймальні відділення на базі опорних лікарень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, лікарня, медицина, коронавірус, волинська ода
В тему