22 Квітня 2020
Новини

В Україні через коронавірус збільшили виробництво туалетного паперу

В Україні через коронавірус збільшили виробництво туалетного паперу

В Україні вітчизняні виробники суттєво збільшили виробництво туалетного паперу. Так, із початку 2020 року вже випущено більше двохсот мільйонів рулонів.

Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Це на 10 % більше, ніж торік. Також зросло виробництво усіх  паперових виробів, зокрема, серветок та інших гігієнічних товарів. 

Чому люди по всьому світу скуповують туалетний папір

Пандемія коронавірусу у зовсім різних країнах світу на різних континентах впливає на поведінку людей майже однаково: усі панічно скуповують продукти, захисні маски, дезінфектори та, як не дивно, туалетний папір.

Чому ж настільки популярним виявився саме він, IFLScience дізнавався у різних вчених і дослідників.

Стрес

Дослідник спільноти зі зменшення ризиків стихійних лих Мельбурнського університету Брайан Кук пояснює таку потребу у туалетному папері стресом.

"Я підозрюю, що це пов'язане з тим, як люди реагують на стрес: вони хочуть елемента комфорту та безпеки", - вважає він.

Також люди думають, що туалетний папір може знадобитися їм, якщо вони захворіють і не зможуть виходити на вулицю та ходити до магазинів.

Людям подобається думати, що вони щось роблять

Алекс Рассел зі Школи здоров'я, медичних та прикладних наук університету Центрального Квінсленда вважає, що таким чином люди думають, що вони щось роблять.

"Запасання туалетним папером - це також відносно дешева акція, і людям подобається думати, що вони щось роблять, коли відчувають небезпеку", - заявив Рассел.

Наслідування інших

Він також додав, що коли люди бачать, що інші щось скуповують, вони відчувають потребу отримати те саме.

"Люди не лише запасаються туалетним папером. Вони скуповують всілякі речі, такі як захисні маски та засоби для дезінфікування рук. Такі продукти, як консерви та інші, що не швидко псуються. Вони купують те, що вважають їм потрібно, і одним із цього списку є туалетний папір", – зауважив вчений.

Рассел також пояснив, що насправді люди купують багато і іншого, але ми помічаємо саме туалетний папір, оскільки його упаковки є великими і займають багато місця на полиці.

Важко замінити

На думку вченого з університету Центрального Квінсленда, ще однією причиною є те, що у розумінні людей туалетний папір важко чимось замінити.

"Друга причина, яку ми можемо помітити, це те, що його непросто заміни. Якщо в супермаркеті немає певного інгредієнту для приготування вечері, ви можете просто його замінити або приготувати зовсім іншу страву. Але, якщо немає рулону туалетного паперу, то це всіх засмучує. Звичайно, є вологі або паперові рушники, але це не зовсім те", - сказав Рассел.

Він також додав, що більшість розуміє, що у скуповуванні немає потреби, але все одно люди продовжують це робити. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус
В тему