21 Квітня 2020
Новини

На Волині на примусовій обсервації 7 людей із підозрою на COVID-19

На Волині на примусовій обсервації 7 людей із підозрою на COVID-19

На Волині, з 16 по 21 квітня,  польсько-український кордон через ПП «Ягодин» перетнуло 2250 людей. Усі вони протестовані експрес-тестами на COVID-19.

Сім осіб, у яких швидкий тест показав позитивний результат – обсервовані. Загальна кількість обсервованих на Волині – 11.

Найбільше охочих потрапити в Україну було 17 та 18 квітня – 799 та 772 особи відповідно.

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

Ефективність введення обов’язкового тестування подорожуючих при в’їзді в Україну відзначив голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко. За його словами, таке нововведення змусить усіх, хто повертається додому, уважніше ставитись до свого здоров’я, використовувати засоби індивідуального захисту за призначенням та дотримуватись соціальної дистанції, бо, схоже, не всі серйозно сприймають загрозу, яка насувається на Україну.

«На сьогодні в області додалися два нові райони, у яких виявленні перші випадки коронавірусної інфекції. По одній особі захворіло у Ратнівському та Маневицькому районах.

Завдяки експрес-тестуванню на Ягодині за кілька останніх днів ми виявили 7 осіб з позитивним результатом експрес-тесту на COVID-19, усі вони перебувають на примусовій обсервації у Любомльській центральній районній лікарні та у гуртожитку Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні (колишній санаторій «Турія»).

Загалом в області – 11 обсервованих. Усі результати експрес-тестування перевірятимуть лабораторним методом. Наразі результати тестування методом ПЛР одного обсервованого показали негативний результат», - розповів Юрій Погуляйко.

Разом з тим, він подякував волинянам, які дотримувались обмежувальних заходів на Великдень та святкували вдома, обмеживши коло контактів лише сім’єю.

Нагадаємо, рішення про обов’язкове експрес-тестування на коронавірус усіх, хто в’їжджає в область з польської сторони ухвалили учасники Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі з головою Волинської обласної державної адміністрації Юрієм Погуляйком 16 квітня 2020 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, коронавірус, прикордонники, волинська ода
В тему