15 Квітня 2020
Новини

В Польщі починають поступово виходити з карантину

В Польщі починають поступово виходити з карантину

За повідомленням міністра охорони здоров'я Польщі Лукаша Шумовського, з 19 квітня в країні поступово зніматимуть карантинні обмеження, які введені через світову пандемію коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті vpolshu.com.

 В ефірі RMF24 Лукаш Шумовський сказав, що влада планує пом'якшення обмежень на відвідування магазинів, зокрема, змінити алгоритм заборони відвідування магазинів.

Зараз в Польщі в магазин можуть увійти тільки втричі більше людей, ніж є в наявності  кас. Планується, що тепер число покупців буде залежати не від кількості кас, а від площі магазину.

Міністр зазначив, що торговельна точка зможе працювати, якщо буде забезпечено відстань між покупцями в два метри.

У той же час прес-секретар польського уряду Петро Мюллер в коментарі Polskie Radio розповів, що рішення по ослабленню карантину прийматимуться 15 - 16 квітня. Для цього проаналізують кількість випадків зараження коронавірусу під час Великодніх свят, які в Польщі святкувалися 12 квітня.

За його словами, влада також розглядають можливість дозволу прогулянок в лісах і парках.

В Європі карантин вже не такий жорсткий. З цього тижня Польща буде поступово відмовлятися від обмежувальних заходів. З неділі Варшава почне розморожувати економіку. В першу чергу це торкнеться магазинів. Але кордони будуть закриті до 3 травня.

В Італії запрацювали продовольчі ринки, точки продажу будматеріалів і автомийки. В Австрії відкриваються тисячі магазинів непродовольчих товарів.

Від тотальної ізоляції вирішили відійти і в Іспанії. На тлі зниження смертності тут відновлюють роботу будівництва і заводи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, польща, карантин, коронавірус
В тему