9 Квітня 2020
Новини

Синод ПЦУ роз'яснив, як святкувати Пасху

Синод ПЦУ роз'яснив, як святкувати Пасху

Священний Синод Православної церкви України (ПЦУ) прийняв рішення відмовитися від загальних присвят під час Великодніх свят в храмах і на прихрамовых територіях.

Про це йдеться в рішенні Священного Синоду.

При цьому в невеликих населених пунктах здійснюватиметься освячення великодніх страв за місцем проживання мирян, а також в місцях їх виробництва і продажу.

"Враховуючи заборону масових релігійних заходів - звичайні загальні посвячення верби і великодніх страв для мирян в храмах і на прихрамовій території не проводити, щоб не допускати скупчення людей", - йдеться у рішенні Синоду.

При цьому в ПЦУ зазначили, що не забороняють мирянам індивідуально приходити в храм під час богослужінь.

Також Синод переніс відвідини священнослужителями і віруючими кладовища в поминальні дні після Великодня на Троїцьку батьківську поминальну суботу - 6 червня.

Раніше президент Володимир Зеленський провів зустріч з головами церков щодо безпеки святкування Великодня в умови розповсюдження коронавіруса. Тоді президент анонсував, що держава планує найближчим часом представити проект "Великдень вдома", який дозволить відсвяткувати свято вдома.

 У зв'язку з коронавірусом Православна церква України (ПЦУ) дозволила храмам проводити богослужіння без присутності мирян. Громадянам дозволяється брати участь у спільній молитві, використовуючи відеозв'язок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: великдень, карантин
В тему