25 Березня 2020
Новини

Дружина, син та невістка загиблого Героя ЗСУ захищають країну

Дружина, син та невістка загиблого Героя ЗСУ захищають країну
ілюстративне

Дружина, син і невістка загиблого воїна ЗСУ Петра Третяка, незважаючи на втрату близької людини, вирішили продовжити справу Героя і вступили до лав української армії.

Про це йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

«Так буває, що ворог підступно вбиває одного нашого військового, а натомість отримує цілу династію, яка буде боротися з ним до кінця. Тому що вони точно знають ціну війни! Сім'я підполковника Петра Третяка, заступника командира дивізіону 55 ОАБр «Запорозька Січ» з морально-психологічного забезпечення: дружина Оксана, син Андрій, дочки Таня і Юля та невістка Настя 6 серпня 2014 року залишилися без рідної людини. Але жоден з них не опустив рук, і сьогодні майже в повному складі вони захищають Україну», – розповідає про цю справді зіркову родину волонтерка Марина Соколова.

Так, у 2017 році службу в 55-й бригаді почав старший син загиблого Героя. За словами Андрія, потрапити в підрозділ, де 12 років ніс службу його батько, для нього було справою честі. Заради цього він навіть написав листа міністру оборони, а потім і особисто зустрівся. В результаті зараз старший лейтенант Андрій Третяк служить у тому ж дивізіоні, де до 2014 року служив його батько. Чоловік є заступником командира батареї з МПО і разом зі своїм підрозділом перебуває в зоні ООС.

До нього приєдналася і дружина, і колега в одній особі – лейтенантка Анастасія Третяк. А недавно з ротації в зону ООС повернулася старша солдатка Оксана Третяк – дружина загиблого Петра Третяка. Зараз вона радіотелеграфістка – на початку 2018 року її життя, вже вдруге після 2014-го, зробило поворот на 180 градусів, і вихователька дитячого садка з 20-річним досвідом, стала на захист нашого з вами миру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, загибель, армія
В тему