17 Березня 2020
Новини

Село Бузаки на Волині 100 років тому (фото)

Село Бузаки на Волині 100 років тому (фото)

Знайти старі світлини з минувшини волинського села, які раніше ніхто не бачив є справжнім успіхом. Сьогодні нам пощастило, адже на одному із аукціонів в мережі Інтернет вдалось натрапити на колекцію фото, які були підписані як «Бузаки, Волинь».

На знайдених фото можна побачити село Бузаки, яке сьогодні входить до складу Камінь-Каширського району Волинської області. Фото датовані 1914-1918 роками. Їх зробив невідомий військовий фотограф австро-угорської армії.

В альбомі можна побачити архітектурні будівлі, які знаходились в селі 100 років тому. Також в об’єктив фотографа на одному із фото потрапили місцеві жителі, на більшості інших фото солдати австро-угорської армії. Усі вони позують на фоні сільських хат. Пізніше такі світлини як листівки вони, ймовірно, надсилали до себе додому.

Столітні світлини з Волині сьогодні є цікавими з точки зору вивчення історії, етнографії, адже вони є цінним джерелом до вивчення тих часів. На жаль, фото з Волині початку ХХ століття є не так багато. Більшість світлин можна знайти в колекції Австрійського державного архіву в місті Відні, їм ви вже не раз демонстрували нашим читачам.

Напевно, не можливо не звернути увагу на досить оригінальну назву цього населеного пункту? До цього часу тривають дискусії звідки походить його назва. Вважається, за однією із версій, що від прізвища перших мешканців, які заснували тут поселення. Варто зауважити, що прізвище Бузак і нині часто зустрічається в Україні.

Джерело фото: https://www.delcampe.net/

Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, Фото
В тему

Останні матеріали