17 Березня 2020
Новини

Майже дві тисячі українців чекають на евакуацію з Польщі

Майже дві тисячі українців чекають на евакуацію з Польщі

Близько двох тисяч українців мають бажання виїхати з Польщі.

Вони заповнили на сайті посольства України в Польщі спеціальний формуляр. У ньому зазначили, що не можуть повернутися додому самостійно та очікують організованої евакуації. Про бажання українців повернутися з Польщі повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця. Про це повідомляєє "Укрінформ".

Приблизно дві тисячі громадян України звернулися до дипломатичної та консульських установ у Польщі, заявивши, що вони потребують допомоги з поверненням додому, – зазначив Дещиця.

За його словами, наразі розглядають можливість організації спецрейсу з Варшави. А також варіант вивезення українців поїздом – як і тих громадян, які застрягли на чесько-польському чи німецько-польському кордонах.

"Польська сторона може надати так званий санітарний коридор, яким до кордону людей везтиме потяг PKP Intercity", – пояснив Дещиця. А вже з Перемишля українці зможуть пересісти на поїзд Укрзалізниці.

Однак для цього потрібне відповідне рішення уряду Польщі. Тому українські дипломати ведуть переговори з польським МЗС та міністерством інфраструктури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці у польщі, коронавірус
В тему