14 Березня 2020
Новини

На Тернопільщині у жінки підтвердили коронавірус: зафіксували понад 60 підозр

На Тернопільщині у жінки підтвердили коронавірус: зафіксували понад 60 підозр

На Тернопільщині, Кременецькому районі, підтвердили ще один випадок коронавірусу – в місцевої мешканки, що повернулась з Італії.

Про це повідомили на Telegram-каналі "Коронавирус Экстренно".

Тернопільській області виявлено перший випадок коронавірусу в мешканки Кременецького району, яка повернулася з Італії" , – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, після повернення з-за кордону вона вирушила в гості до знайомих у Львівську область, а потім на рейсовому автобусі поїхала додому.

"Жінка почала себе погано почувати і звернулася до медиків. Лікарі зробили аналізи на вірус грипу, але вони не підтвердилися. Пацієнтку оперативно направили до обласного центру, бо в неї виникли проблеми з роботою дихальної системи і задихатися", – додали в повідомленні.

Пізніше тест на коронавірус COVID-19, який зробили в Тернополі, показав позитивний результат.

Станом на ранок 14 березня в Центр громадського здоров'я надійшло 67 повідомлень про підозру на COVID-19. З них 3 випадки – підтверджені лабораторно, 61 – негативні, коронавірусу немає, ще 3 зразки досліджується, повідомили в МОЗ.

З трьох лабораторно підтверджених випадки COVID-19 в Україні, два випадки захворювання – в Чернівецькій області, в Житомирській – один, який завершився летальним результатом.

Загалом лабораторія ЦОЗ з початку 2020 року протестувала на COVID-19 близько 500 зразків.

"Підозра – це попередній діагноз, який ще не підтверджено клінічно та лабораторно. Підозра встановлюють лікарі тільки у випадках, які чітко підпадають під критерії, затверджені МОЗ. Лабораторія Центру громадського здоров'я України продовжує досліджувати не тільки підозрілі випадки, але і контактних осіб ", – йдеться в повідомленні.

Станом на ранок 14 березня 2020 в світі зареєстровано 145 369 випадків захворювання COVID-19, з них 71694 (49,3%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 64 398 випадків в 121 країні.

В Європі зареєстровано 36 244 випадків захворювання на COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, тернопіль, коронавірус
В тему