9 Березня 2020
Новини

Львів часів Першої світової війни (фото)

Львів часів Першої світової війни (фото)

В одному із інтернет-архівів вдалось відшукати цікаві світлини початку ХХ століття. Фото є цікавими та маловідомими, тому нашим читачам вони точно сподобаються.         

Кадри датуються 1915 роком. Усі вони були зроблені на вулицях міста Львів в період Першої світової війни. Саме тому на більшості представлених світлин, окрім самого Львова, його вулиць, архітектури та місцевих жителів, ви зможете побачити багато військових. В оригінальному підписі до фото сказано, що це боснійська піхота.         

Відомо, що в роки Першої світової війни боснійські піхотинці були в складі сухопутних військ австро-угорських збройних сил. Це національне військове формування складалось із слов’янського мусульманського населення Боснії і Герцеговини у складі Австро-Угорщини і носило назву Боснійсько-герцеговинська піхота.         

Боснійська піхота мала ідентичне спорядження та однострій до піхоти спільного війська Австро-Угорщини з деякими відмінностями. Так, головним убором вояків була феска. Це можна побачити на фото зі Львова, які сьогодні вам показуємо.         

До речі, ймовірно світлини були зроблені весною 1915 року, адже саме в квітні 1915 року Львів повернувся під владу Австро-Угорщини, проте ненадовго. До квітня 1915 року Львів був окупований військами Російської імперії.

Джерело фото: Austrian State Archive

Тетяна Яцечко-Блаженко 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, історія, Фото
В тему