27 Лютого 2020
Новини

У Китаї українці написали пісню про коронавірус (відео)

У Китаї українці написали пісню про коронавірус (відео)
Фото ілюстративне

Чотири українських музиканти записали пісню про коронавірус "Повір".

Про це інформує ТСН.

Всі вони зараз перебувають у місті за 500 кілометрів від Уханя і працюють в оркестрі тамтешньої філармонії. Кліп на підтримку країни, з якої почалася світова епідемія, показали по місцевому телебаченню.

У тексті йдеться про те, що хвороба не зупинить Китай, використані кадри будівництва і військових парадів.

Нагадаємо, 20 лютого до України прибули евакуйовані з Китаю люди. На обсервацію направили 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Було оголошено, що їх розмістять у медзакладі селища Нові Санжари на Полтавщині.

Цього дня місцеві мешканці селища перекрили в ньому дорогу, виступаючи проти розміщення там евакуйованих людей. Згодом у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка.

О 18 годині колона автобусів з українцями прорвалася серед натовп людей, які протестували на дорозі. Вони палили вогонь, кидали камінням в автобуси та розбили декілька вікон. Евакуйовані не постраждали, але під час сутичок постраждало дев'ять правоохоронців, п'ятеро з яких - серйозно, та один з активістів.

В результаті через сутички поліція затримала 24 людини. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: китай, коронавірус, музика
В тему