26 Лютого 2020
Новини

Волинь і коронавірус: чи прийде епідемія в область?

Волинь і коронавірус: чи прийде епідемія в область?

На митних пунктах пропуску Волині продовжують проводити температурний скринінг, аби запобігти поширенню коронавірусу.

Пункти пропуску «Устилуг» та «Ягодин» відвідала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець 26 лютого аби особисто поглянути як проходить температурний скринінг людей, які приїжджають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом, повідомили в прес-службі ОДА.

Станом на сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку COVID-19.

Однак, враховуючи, що захворювання поширилось поза межі Китайської Народної Республіки, Уряд посилює заходи безпеки задля запобігання поширенню коронавірусу на території України. Зокрема, починаючи від учора, 25 лютого 2020-го року, у всіх людей, хто приїжджатиме з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом, перевіряють рівень температури тіла. Відповідні заходи вживаються на прикордонних КПП з Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Польщею.

Так, на волинських пунктах пропуску «Устилуг» та «Ягодин» наявні усі засоби для проведення температурного скринінгу та захисту службовців прикордонних загонів. Зокрема, прикордонники при перевірці температури тіла, забезпечені масками, які змінюють кожні дві години, та гумовими рукавицями, заміну яких здійснюють кожні чотири години. Також, у разі виявлення прикордонниками осіб з підозрою на зараження даним вірусом, на обох пунктах пропуску є визначені ізольовані кімнати, у яких знаходитиметься людина до прибуття бригади швидкої допомоги.

Це підтвердили начальники відділів прикордонних служб «Амбуків» Ігор Крагляк та ПС «Римачі» Сергій Бондаренко».

Окрім того, з усіма громадянами спілкуються, аби дізнатися чи перебували вони у країнах, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, медицина
В тему