29 Лютого 2020
Новини

Яким було місто Бучач століття тому (фото)

Яким було місто Бучач століття тому (фото)

Якщо цьогоріч ви плануєте здійснити подорож по Україні, то одним із найцікавіших регіонів є Тернопільщина. Цей регіон лідирує в Україні по кількості замків, тому вам буде на що звернути увагу. Особливе місце займають самі міста Тернопільщини. Кожне з них цікаве та заслуговує на туристів. Проте для того, щоб краще зрозуміти та відчути місто, варто трішки знати його історію, щоб було із чим порівнювати, коли ви туди завітаєте.

Сьогодні пропонуємо вам дізнатись більше про місто Бучач на Тернопільщині. Ми не будемо розповідати всю його історію, бо для цього треба буде написати не одну книгу.

В нашій ретро добірці світлини із міста Бучач часів Першої світової війни. Фото сьогодні знаходяться в одній із колекцій в Австрії. Вони є чудовою ілюстрацією міста, яким воно було більше ніж 100 років тому. Можна розгледіти як гарні панорами, так і зруйновані вулиці та будинки. Нічого дивного… Тривала війна, а вона завжди безжальна.

З історії цієї місцевості відомо, що під час Першої світової війни в межиріччі Серету і Стрипи проходила лінія фронту.

Російська імператорська армія вступила до міста Бучач 15 серпня 1914 року. Це був штаб 7-ї армії, яка стояла в Бучачі довго, аж до липня 1917 року. Пізніше місто перейшло під владу  австро-угорських військ.

Під час відступу росіян в ході П'ятої Галицької битви 12 липня 1917 р. місто залишили частини 7-ї російської імператорської армії, в місто увійшли частини армій Німецької імперії, Австро-Угорщини під командуванням генералів фон Ботмера, Вінклера.

На початку Першої світової війни в місті виникла руйнівна пожежа. В результаті середмістя в Бучачі вигоріло повністю. Дуже сильно постраждали міські архіви, тому багато довоєнних документів було втрачено назавжди.

Джерело фото: Österreichische Nationalbibliothek - Austrian National Library

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, Фото, історія
В тему