19 Лютого 2020
Новини

13-річна школярка завагітніла від вітчима

13-річна школярка завагітніла від вітчима

На Рівненщині 13-річна школярка Софія готується стати мамою. У будинку усього 2 кімнати, а проживають там аж восьмеро дітей і двоє дорослих. Матір потерпілої, 1986 року народження, виховує 8 дітей від двох чоловіків і запевняє: про наругу над донькою навіть не здогадувалася.

Сім'я, у якій проживає вагітна дівчинка, багатодітна. Проживають в селі Стеблівка Здолбунівського району. Матір мала двох чоловіків. Від першого чоловіка у неї троє діток – 19-річний Михайло, 13-річна Софія, яка  і є вагітна, та 12-річна Вікторія. Чоловік помер, бо зловживав спиртним. Від другого чоловіка в Юлії – ще п'ятеро діток, йдеться у публікації у газеті «Твій вибір».

Вагітна Софія зараз навчається у 7 класі. І вона уже на 6 місяці вагітності. Батьком майбутньої дитини виявився вітчим, з яким дівчинка живе під одним дахом. Йому 44 роки.

Бив і ґвалтував дружину на очах у односельчан

Першою тривогу забила не матір, а класна керівничка  у школі-інтернаті, де навчається Софія. Вона помітила, що дівчинка погладшала і почала одягати широкий одяг, і навіть у школі не знімала куртки, хоча в приміщенні було гаряче.

Коли вчителька з директоркою поговорили з нею та запитали, чи у неї нічого не сталося в житті, вона опустила голову та зізналася, що вагітна. Але ще більшим шоком для педагогів стало те, коли вони дізналися, хто ж батько майбутньої дитини…

Коли матір Софії викликали у школу і повідомили про вагітність доньки, вона була ошелешена і весь час повторювала, що такого не може бути. Потім саме вона написала заяву в поліцію на свого чоловіка. Він, запідозривши, що його викриють, утік. Але довго бігати йому не довелося, поліція швидко його затримала. Ґвалтівника заарештували, і нині він перебуває під вартою.

Як виявилося, збочені нахили у Василя проявлялися ще під час його першого шлюбу. З першою дружиною він прожив 10 років. Жінку він постійно бив. Одного разу травми голови у неї були настільки сильними, що кривдника за нанесення важких фізичних ушкоджень на два роки посадили за ґрати.

Після його повернення із в'язниці їхнє спільне життя стало ще гіршим. Василь став надто сильно зловживати спиртним, а з ним – і дружина. Доходило до того, що, окрім побоїв, Василь міг ґвалтувати свою дружину прямо посеред вулиці – на очах у односельців. Від такого життя жінка втратила здоровий глузд.

А чоловік в один день просто пішов від неї до іншої. Хоча офіційно вони так і не розлучилися. Від цього жінка стала пити ще сильніше. А невдовзі і померла. П’ятеро дітей лишились без батьків. І оскільки дітям Василь матеріально не допомагав, бабуся дітей (матір померлої), позбавила його батьківських прав.

Поки чоловік ґвалтував падчерку, її мати спала в сусідній кімнаті

Матір Юлії – жінки, до якої пішов жити Василь, добре знала репутацію Василя і щосили відмовляла доньку з ним сходитися. Але та не послухала. Забрала дітей і пішла жити на квартиру. Діти його дуже боялися. Коли він приходив з роботи, всі мали сидіти тихо, телевізор повинен був бути вимкнений, світло – теж. В разі найменшої непокори він піднімав на дітей руку.

Будинок, у якому живе майбутня мама
Будинок, у якому живе майбутня мама

Що стосується вагітної Софії, то вона найбільше допомагала удома: дивилася за своїми меншими братами і сестрами, прибирала, готувала. Софія – єдина, на кого ніколи не зривався Василь, більше того, він її захищав…

Коли Юлія дізналася страшну правду про свого чоловіка, одразу почала розпитувати доньку, як це сталося. Дитина розповіла, що одного разу він прийшов п'яний вночі і почав лізти до неї в ліжко, схопив її за руки, скинув одяг і зробив свою справу. Після чого пригрозив, що, якщо вона розповість матері, він її задушить, а себе заріже  або втопиться.

Свої нічні візити до дитини він систематично повторював. І щоразу, коли він це робив, поряд з Софією на одному ліжку спала ще одна сестричка…

12-річна сестра Софії – Віка – розповідає, що Софію вітчим любив найбільше. Часто купував їй одяг, подарував телефон. Коли дівчину в інтернаті запитали, чому вона гірше одягається, ніж її сестра, вона відповіла, що вітчим до Софії добре ставиться і все їй купує, бо вона з ним… спить. Діти на власні очі бачили, як він лягав до неї в ліжко! Також Вікторія розповіла, що вітчим дуже сильно бив їхню маму, одного разу вдарив її в живіт, коли вона була вагітна. Тоді стався викидень...

Страшно в цій історії й те, що Софія сприймала ситуацію із наругою над собою як нормальне явище. Через що нікому нічого не розповідала. Аби вітчим-тиран не зривався на неї, вона мовчки терпіла його ґвалтування. Одного разу Софія запитала однокласниці, у якої теж вітчим, чи він її не ґвалтує. Та відповіла, що ніколи. На що дівчина дуже здивувалася і відповіла: «А мій мене вже 8 разів…»

УЗД показало, що Софія виношує хлопчика. Вагітність проходить добре. Юля каже: зробить все можливе, щоб новонароджене дитя не забрали.

Як розповів Олександр Панасюк, заступник начальника Управління нацполіції в Рівненській області, вітчим свою провину визнав. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років…

Ірина Бура

 УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, вагітність
В тему