7 Лютого 2020
Новини

У Раду внесли постанову про звільнення директора НАБУ

У Раду внесли постанову про звільнення директора НАБУ

У Верховну Раду внесли постанову №3039 про звільнення директора НАБУ Артема Ситника. Проєкт ухвали був зареєстрований у парламенті 7 лютого, а за день до цього депутати зібрали необхідні підписи за звільнення Ситника.

Текст постанови про звільнення директора НАБУ наразі відсутній на сайті Ради. Останній етап проходження документа – переданий на розгляд керівництву.

До проєкту прикріплений документ, в якому вказано, що під відставкою Ситника підписалися 216 парламентаріїв.

Чому нардепи зажадали звільнення Ситника

Суд визнав Ситника винним у корупції та оштрафував його, через що антикорупціонер потрапив до реєстру корупціонерів і за законом, не мав би обіймати свою посаду.

За даними слідства, директор НАБУ за чужий рахунок кілька разів відпочивав на території мисливського господарства "Поліське – Сарни" у Рівненській області. Загальна сума всіх цих відпочинків склала не менше 500 тисяч гривень. Зауважимо, що отримання подібного роду подарунків має бути задеклароване, а Ситник цього не зробив.

Окрім того, ДБР перевіряє можливу причетність Ситника до приховування корупційних схем в Укроборонпромі.

Ситник заявив, що оскаржуватиме штраф за відпочинок у Європейському суді з прав людини. Директор НАБУ також вважає справу проти себе помстою голови МВС Арсена Авакова за "справу про рюкзаки". Адже у справі фігурував син міністра, а вело її саме НАБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, набу, звільнення
В тему