5 Лютого 2020
Новини

Виявили ще один спосіб передачі коронавірусу

Виявили ще один спосіб передачі коронавірусу

За даними китайських експертів, новий коронавірус, що забрав сотні життів в Китаї, може передаватися через травний тракт.

Фахівці лікарні Женьмінь Уханьского університету разом зі співробітниками Уханьского інституту вірусології Академії наук Кіта виявили вірусні нуклеїнові кислоти в калі і ректальних мазках пацієнтів з коронавірусів, пише 24 канал.

Вчені висунули припущення, що вірус може поширюватися через травну систему. На користь такого висновку говорить той факт, що початковим симптомом у деяких пацієнтів, інфікованих Уханьского коронавірусів, була тільки діарея.

"Щоб визначити, інфіковані пацієнти коронавірусів, лікарі фокусуються на респіраторних пробах. Однак дані дослідників показують, що новий штам вірусу може мати фекально-оральну передачу, а не тільки повітряно-крапельним шляхом і при контакті з інфікованою людиною", – зазначили автори дослідження.

Не маючи вакцини або спеціального препарату для лікування нового коронавируса, медичні організації, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ), рекомендують ретельно дотримуватися правил особистої гігієни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, хвороби
В тему

Останні матеріали