4 Лютого 2020
Новини

Як збирали каву та чай 140 років тому (фото)

Як збирали каву та чай 140 років тому (фото)

Впевнені, що серед наших читачів є любителі ароматної кави та чаю. Відомо, що один із найкращих чаїв світу вирощують на острові Шрі-Ланка. Якщо туди їдуть на відпочинок, то сучасні туристи обов’язково привозять звідти на подарунок близьким баночку місцевого чаю.

Сьогодні розповімо нашим читачам раритетні світлини, як місцеві мешканці острова збирали листки чаю та заготовляли для експорту зерна кави. Фото були зроблені в ХІХ столітті. Звичайно із появою новітніх технологій, сьогодні цей процес виглядає трішки інакше як і самі працівники, які на фото є досить колоритними. Проте варто зауважити, що каву на Шрі-Ланці почали вирощувати не так давно, а два століття тому. І до речі, саме каву першою почали продавати з Шрі-Ланки, а лише потім був чай, хоча він більше асоціюється із цією країною.

Проте з кавовим виробництвом на Шрі-Ланці в ХІХ столітті сталась халепа. Усі плантації були знищені грибком, який повністю з’їв усі кавові дерева. Саме тому власники плантацій вирішили все засадити тоді чаєм, який тут чудово ріс і його не псував грибок. Тому на представлених світлинах ви якраз можете побачити унікальні кадри кавового бізнесу. Перша кавова плантація на Шрі-Ланці, до речі, з’явилась у 1824 році. Сьогодні кава стала джерелом засобів до існування для мільйонів місцевих жителів. На щастя, умови праці для робочої сили на плантаціях кави на Шрі-Ланці значно покращені, і значно відрізняються від тих, які можете бачити на фото.

Кава на Шрі-Ланці сьогодні коштує відносно недорого, і маленький пакет меленої кави можна купити за 3-4 долари. Кілограм доброї кави в зернах може коштувати від 10 до 25 доларів, в залежності від сорту і місця покупки.

Сучасна економіка Шрі-Ланки асоціюється з виробництвом чаю, натурального каучуку, кориці; видобутком коштовних каменів. І це не випадково, адже в 2016 році саме Шрі-Ланка займала четверте місце у світі по виробництву чаю, поступаючись лише таким країнам як: Індія, КНР і Кенія.

Тому, якщо будете відпочивати на Шрі-Ланці, то обов’язково придбайте на подарунок кави чи чаю, адже це запам’ятається вашим близьким.

Працівники на плантації чаю
Працівники на плантації чаю

Збирачі листків чаю
Збирачі листків чаю

Зважування зібраного чаю
Зважування зібраного чаю

Сушка зерен кави
Сушка зерен кави

Працівники з плантації кави
Працівники з плантації кави

Зважування листків чаю
Зважування листків чаю

Сортування листків чаю
Сортування листків чаю

Пакування чаю
Пакування чаю

Джерело фото: http://pauart.pl/

Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кава, Фото, історія
В тему