3 Лютого 2020
Новини

YouTube повідомив, які відео буде видаляти

YouTube повідомив, які відео буде видаляти

На платформі YouTube будуть блокувати відео, які брешуть про процес виборів.

Про це повідомила компанія у своєму блозі 3 лютого, пише ТСН з посиланням на Axios.

Водночас там не збираються розправлятися з маніпуляціями у промовах самих політиків.

Зазначимо, політика YouTube відрізняється від політики щодо реклами, викладеної Google восени. У ній не забороняються політичні маніпуляції. Тим часом більшість технічним платформ зазнають сильної критики громадськості, яка вимагає обмежити дезінформацію про кандидатів і вибори.

Як пояснили в YouTube, там будуть видалити відео, які висувають "помилкові претензії, пов'язані з технічними вимогами" до нинішніх кандидатів і посадових осіб. Як приклад там навели твердження про що кандидат не має права обіймати посаду через помилкову інформацію про вимоги до статусу громадянства.

Компанія також заявила, що видалятиме маніпулятивний контент і може ввести користувачів в оману та завдати "величезної шкоди". Наприклад, відео зі спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі, яке уповільнили, в результаті чого скидалося, що вона нібито виголошувала свою промову нетверезою.

Також YouTube спрямує зусилля на визначення авторитетних джерел, які матимуть більш високий рейтинг у пошуку, та роботу над рекомендаціями щодо перегляду наступного відео.

Наразі критики стверджують, що алгоритми YouTube просувають екстремальні точки зору і теорії змови, через рекомендації відео.

Раніше компанія Twitter оголосила, що припинить просування політичної реклами в усьому світі на своїй платформі через занепокоєння громадськості з приводу дезінформації політиків в соцмережах. 

Схоже, що соціальна мережа Facebook не збирається може наслідувати приклад Twitter, оскільки генеральний директор Марк Цукерберг дотримується думки, політичним діячам слід дати можливість говорити вільно, а про правдивість мають судити виборці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: інтернет, реклама, Політика
В тему