21 Січня 2020
Новини

У Сенаті США розпочався розгляд імпічменту Трампа (відео)

У Сенаті США розпочався розгляд імпічменту Трампа (відео)

У Сенаті США у вівторок, 21 січня, почався судовий процес щодо імпічменту президента Дональда Трампа через тиск на Україну.

100 членів верхньої палати Конгресу США зібралися о 20:00 за київським часом на перший повноцінний день розгляду справи. Розгляд транслюють у режимі онлайн.

Головним призначено керівника Верховного суду Джона Робертса. На початку процесу він склав відповідну присягу.

Сенат США почав розгляд імпічменту Трампа

Як повідомляє СNN, на першому засіданні по суті лідер республіканської більшості Сенату Мітч Макконнелл представив регламент, за яким вестиметься судовий розгляд. Він закликав як республіканців, так і сенаторів-демократів проголосувати за ці правила, заявивши, що вони близькі до правил, які використовувалися в процесі щодо імпічменту Білла Клінтона в 1999 році.

Демократи вже виступили проти резолюції. Зокрема, несправедливою її назвав голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф.

Шифф виступив у Сенаті

Уже в середу, 22 січня, сторонам захисту й обвинувачення буде надано слово для презентації своїх аргументів. Кожна сторона отримає 24 години протягом 3 днів для представлення своїх доказів.

Очікується, що слухання будуть тривалими, процес повинен тривати шість днів на тиждень, крім неділі. За прогнозами, імпічмент розглядатимуть два тижні. Примітно, що аналогічний процеc щодо президента Клінтона тривав місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, імпічмент, дональд трамп
В тему

Останні матеріали