15 Січня 2020
Новини

Закодовані телеканали: як дивитися ТБ після 20 січня

Закодовані телеканали: як дивитися ТБ після 20 січня

Чотири найбільших українських медіа-холдинги з 20 січня закодують свій сигнал, дивитися популярні телеканали, такі як 1 + 1, СТБ, Новий канал та інші, можна буде тільки з абонплатою.

Кодування телеканалу - це закриття вільного безкоштовного доступу до його трансляції на супутнику, пише Новий час.

Зміни торкнуться тих, хто ловить сигнал ТБ через супутникову тарілку - з 20 січня безкоштовного доступу не буде. Щоб продовжувати дивитися телеканал після кодування, слід підключитися до офіційного оператору супутникового телебачення і замінити старий приймач (Тюнер) на новий тюнер-декодер. Офіційних супутникових операторів, в Україні два - Віасат і Екстра. Підключення до них обійдеться від 60 грн. в місяць.

Які канали будуть закодовані з 20 січня 2020 року?

До медіахолдингу, які закодують свій сигнал, відносяться Старлайт медіа, Інтер Медіа Груп, 1 + 1 Медіа і Медіа група Україна. Будуть закодовані 23 телеканали:

StarLightMedia: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, Оце;

1 + 1 media: 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, Плюс Плюс, УНІАН ТБ, Бігуді;

Inter Media Group: Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм;

Медіа група Україна: Україна, НЛО TV, Індиго TV.

У відкритому доступі залишаться регіональні, нішеві і ще ряд телеканалів. Їх близько 40.

Як дивитися закодовані канали

На більшій території України загалом ретранслюється 32 телеканали, в Одеській області - 42, в Києві і регіоні - 52. Саме на цей тип прийому планує перейти більша частина супутникової аудиторії.

Для прийому необхідні: телевізор з цифровим приймачем, ефірна антена. Якщо телевізор старий - зовнішній цифровий приймач і антена.

Супутникове телебачення

Тим, хто не хоче відмовлятися від улюблених каналів, необхідно купити супутниковий приймач з однією з DTH-платформ, замінити приймач на провайдерский, платити абонентську плату. Можна придбати відповідний за ціною супутниковий приймач з CI-слотом, CAM-модуль однією з DTH-платформ, дивитися легально українські телеканали з супутника і також платити абонентську плату.

Кабельне ТБ, IPTV, OTT

Якщо ви не хочете встановлювати супутникову антену, розгляньте альтернативний варіант - підключення до кабельного оператора. Деякі інтернет-провайдери надають своїм абонентам послугу IPTV. Можливо, у вас вже є такий провайдер, який надає послугу «Інтернет + ТВ» і дозволяє дивитися ТБ онлайн.

Альтернатива - дивитися ТБ онлайн, придбавши ОТТ-сервіс, такий як Megogo, Divan. TV, Oll. TV, Omega TV, YouTV, Sweet. TV або інший. Принцип роботи від IPTV відрізняється тільки тим, що ви не прив'язані до мережі свого оператора і послугу можна отримувати в будь-якій точці України. Але для прийому необхідний телевізор з SmartTV, або приставка на Android і доступ до мережі інтернет. Інший варіант підключення до таких сервісів - через браузер на комп'ютері.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, телебачення
В тему