6 Січня 2020
Новини

Чим частували луцьких нацгвардійців на Святвечір (фото)

Чим частували луцьких нацгвардійців на Святвечір (фото)

Військовослужбовці луцького батальйону Національної гвардії відсвяткували Різдво у колі військової родини.

Спільною молитвою, Святвечором і з різдвяною колядою зустріли Різдво Христове гвардійці військової частини 1141, - повідомили в пресслужбі частини.

Увечері 6 січня за Святою вечерею зібралися солдати строкової служби. На столі традиційні 12 страв, які напередодні для військовослужбовців зготували кухарі солдатської їдальні. Солдат Артем Алєксєєв навесні 2019 року був призваний на строкову службу. Але через кілька місяців підписав контракт і тепер готує їсти для побратимів.

«Хочеться, щоб хлопці, будучи далеко від своїх родин і домівок, відчували домашнє тепло і затишок. Тому на Святвечір приготували для них традиційні страви: кутю, вінегрет, рибу, голубці, салат з капустою, узвар, вареники з картоплею. До речі, наліпили ми їх 540 штук», - розповів Артем Алєксєєв.

Розпочалася святкова вечеря зі спільної молитви, яку очолив військовий капелан, отець Сергій Лівончук. Він зачитав Різдвяне послання митрополита Луцького і Волинського Михаїла, побажавши усім Божої благодаті, миру, щастя і достатку. Окрім того, військовий оркестр частини приготував для гвардійців різдвяний подарунок, виконавши традиційні українські колядки.

Для солдата Олександра Пігута нинішнє Різдво – перше, яке він проведе не у сімейному колі. Раніше, зізнається хлопець, за святковим столом у батьків збиралася уся родина.

«Перед тим, як сідати за святковий стіл, батько вносив у хату солом’яного дідуха, разом з ним ми освячували хату, худобу. А під скатертину, за звичаєм, клали монети, зерно і часник, щоб цілий рік панував достаток, мир і оминали всілякі негаразди. Важко, звісно, бути далеко від дому. Але сьогодні для нас влаштували справжнє свято», - зазначив він.

А ось старший солдат Сергій Кунчик другий рік поспіль святкує Різдво у колі військової родини. Нинішнє – з присмаком жалю.

«За ці два роки гвардійці стали для мене справжньою сім’єю, ми здружилися. І я розумію, що це Різдво – останнє, яке ми проведемо усі разом у колі військової родини. Але я гордий, що Національна гвардія дала мені вірних друзів, колосальний досвід і знання», - зізнався він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: армія, луцьк, Фото
В тему