3 Січня 2020
Новини

Перший зорепад 2020: де дивитися

Перший зорепад 2020: де дивитися

На початку січня 2020 року українці матимуть змогу спостерігати за першим зорепадом цьогоріч під назвою — Квадрантиди.

Загадом вчені підтвердили існування шести десятків метеорних потоків, але підозрюють, що їх — понад три сотні.

Метеорний потік Квадрантиди розпочався ще минулого року 28 грудні. Він триватиме до 12 січня, а свого піку, коли буде видно найбільшу кількість зірок, що подають, він досягне у ніч проти 4 січня, у суботу.

Зона «вильоту зірок» цього метеорного потік буде знаходитися у сузір’ї Волопаса. Проте названий він на честь іншого, того, що не існує нині сузір’я Стінного Квадранту. Після появи списку із 88 офіційних сузір'їв, Стінний Квадратн просто туди не увійшов, проте назвала залишилася колишньою.

Близько двадцяти років тому астрономи з’ясували, що прародителем цього метеорного дощу є астроїд, які розвалився на частинки.

Під час піку зорепаду спостерігач з Землі зможе спостерігати 120 метеорів на годину, це один або два метеори на хвилину, якщо небо буде чистим. Загалом інтенсивність цього потоку складає в інші дні від 40 до 250 метеорів на годину.

Перший зорепад у 2020: правила спостереження

Спеціалісти радять насолоджуватися метеорним потоком після півночі, тоді Місяць, що зростає, не буде заважати насолоджувати зорепадом, бо зайде за горизонт. Побачити такі зірки можна аж до світанку.

Для того, щоб точно побачити зірки, які падають, слід дивитися у північно-східний бік неба.

Зауважимо, що спеціальні оптичні прилади для такого спостереження не потрібні, адже цей зорепад, разом з Персеїдами та Гемінідами входить у трійку найяскравіших. Тому тримайте кулачки, щоб не було хмар, щоб помилуватися зірками, що падають.

Також найкраще дивитися за зірками там, де немає високих будівель, тому прийдешні вихідні допоможуть позбутися міського гамору та виїхати за місто. Якщо ви все-таки залишитесь в місті, то уникайте джерел штучного світла, які будуть вам заважати спостерігати за зірками — ліхтарі й навіть підсвічені екрани мобільних телефонів.

Зорепад 2020: як правильно загадувати бажання

Перед тим, як вирушати спостерігати за зорепадом, чітко сформулюйте свої бажання та оберіть найголовніше. Після того, як ви побачили зірку, що падає, загадайте ваше бажання та відпустіть його у всесвіт.

Також можна «закріпити» загадування цього бажання після побаченої зірки, що впала. Приміром, можна підійти до найближчого дерева і постукати по ньому тричі.

І найголовніше — вірте і те, що ваше бажання стане реальністю, проте не варто сидіти, склавши руки - розробіть план перетворення вашого бажання у реальність і дійте.

Олена Кузьмич, журналістка, дослідниця ритуалів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поради астролога, Україна
В тему