30 Грудня 2019
Новини

Куріння вейпу знижує шанси на вагітність

Куріння вейпу знижує шанси на вагітність

Багато дівчат і молодих жінок використовують електронні сигарети як нібито безпечнішу альтернативу звичайному курінню.

Згідно з дослідженням, використання електронних сигарет може погіршити фертильність та вплинути на стан здоров'я майбутньої дитини, пише 24 канал.

Під час дослідження на мишах фахівці виявили, що використання електронних сигарет впродовж всієї вагітності вплинуло на хронічне здоров'я і метаболізм потомства.

У цьому дослідженні дослідники використовували модель миші, аби дослідити вплив електронних сигарет на фертильність і здоров'я плоду. Вчені виявили, що після парів електронних сигарет, у самок мишей зменшувалась імплантація ембріонів і відбувалась значна затримка настання вагітності.

Потомство мишей жіночої статі, яке зазнало впливу електронних сигарет в утробі матері, не змогли набрати таку ж вагу, як контрольні миші до позначки 8,5 місяців.

Ми виявили, що використання електронних сигарет до зачаття значно затримувало імплантацію заплідненого ембріона в матку, тим самим затримуючи й знижуючи фертильність. Ці висновки важливі, адже вони змінюють наші погляди на безпеку електронних сигарет як альтернативи традиційним сигаретам до і під час вагітності,– розповідає авторка дослідження Кетлін Карон.

Що відомо про шкоду електронних сигарет

Згідно з останніми дослідженнями, куріння електронних сигарет може викликати депресію, а також на 30% підвищувати ризики розвитку астми, бронхіту, емфіземи.

Окрім того, внаслідок куріння е-цигарок відбувається запалення та погіршення цілісності епітеліальних клітин, що призводить до респіраторних захворювань.

Під час останнього дослідження вчені виявили, що пар від вейпа пошкоджує ДНК в клітинах легенів, тим самим підвищуючи ризик розвитку раку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: куріння, електронні сигарети
В тему