В центрі уваги

Міфи про вейп та пояснення експертів

Міфи про вейп та пояснення експертів

Електронні сигарети стали популярним альтернативним методом вживання нікотину. Багато людей з допомогою вейпу змогли відмовитись від небезпечного тютюнопаління та знизити негативний вплив на організм. Більш того, покупцям запропонований величезний вибір моделей, які представлені на цій сторінці - https://cloudy.com.ua/ru/catalog/elektronnye-sigarety. Однак, навколо цих пристроїв в інтернеті існує багато неправдивої інформації, яка породжує ще більше запитань.

Міфи про вейпінг

Команда компанії Вейп-шоп провела невелике дослідження та знайшла в інтернеті кілька найбільш розповсюджених міфів. При цьому кожен з них був детально проаналізований групою експертів, що дозволило отримати професійні висновки по кожному.

Міф № 1. Вейп допомагає кинути палити

Багато хто вважає, що використання електронних сигарет може допомогти позбутись залежності від тютюну. Проте це твердження не підтверджене науковими фактами. Єдине, на що можна опиратися – це власні суб'єктивні відчуття людей, які спробували перейти на вейп.

Експерт:  «Кинути палити таким чином неможливо, оскільки і в звичайних, і в електронних сигаретах діюча речовина – нікотин, що викликає залежність. Щоб відмовитися від куріння, потрібно припинити вживання нікотину. Використовуючи електронні сигарети, ми не припиняємо вживання нікотину. Отже, вейпи не є ефективним засобом для відмови від куріння. Вони лише замінюють один спосіб вживання нікотину на інший, не вирішуючи проблему залежності».

Міф №2 Електронки безпечні

Існує думка, що електронні сигарети не завдають шкоди здоров'ю. Проте насправді ці пристрої можуть бути небезпечні, а в деяких випадках навіть шкідливіші за звичайні сигарети. Склад рідин для вейпінгу включає небезпечні речовини, такі як високотоксичний сульфат нікотину, хімічні токсини та канцерогени.

Експерт: «Електронні сигарети не підлягають обов'язковій сертифікації, тобто виробник може додати до складу рідини все, що завгодно та ніхто не перевірятиме, наскільки це безпечно для здоров'я. Все ж таки якщо порівнювати із тютюнопалінням, то вейп несе на 95% менше шкоди для організму. На сьогодні відсутня інформація про довгострокове використання, у зв’язку з чим точно сказати про небезпеку неможливо».

Міф №3. Електронні сигарети шкодять оточуючим

Поширена думка, що вейпи шкідливі для оточуючих, оскільки замість диму людина видихає пар насичений різноманітними компонентами.

Експерт: «Сам по собі пар має мінімальну кількість потенційно шкідливих речовин. Більшість із них осядуть у легенях при вдиханні. Відповідно при видиху в навколишнє середовище потрапляє майже чисте повітря. Все же таки паріння противопоказано при дітях або людях, які мають алергію на компоненти заправки. Це означає, що оточуючі можуть піддаватися пасивному впливу цих речовин».

Міф №4. Вейпи є дешевшою альтернативою тютюновим виробам

Існує думка, що вейпінг є економічною альтернативою звичайному курінню. Однак це не завжди так. Початкові витрати на придбання девайсу та рідин можуть бути високими, а з часом вартість витратних матеріалів може зрости.

Експерт: «Споживачі часто не враховують приховані витрати на вейпінг. Потрібно регулярно купувати рідини, замінні картриджі, батареї та інші компоненти. Крім того, багато хто експериментує з різними смаками та брендами, що може суттєво збільшити витрати. У довгостроковій перспективі паріння може виявитися не таким вже й дешевим задоволенням, як здається на перший погляд».

В кінці потрібно відмітити, що вейпінг – це більш безпечна альтернатива курінню сигарет. При цьому користувач не труїть себе задушливим димом, а насолоджується приємними смаками. Сучасні девайси компактні та прості у використанні, але вони потребують обслуговування та заміни розхідних матеріалів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сигарети, електронні сигарети
В тему