27 Грудня 2019
Новини

Як компанія-постачальник препаратів для діалізу наживається на пацієнтах

Як компанія-постачальник препаратів для діалізу наживається на пацієнтах

Журналіст Василь Апасов стверджує, що компанія "Діавіта", що постачає витратні матеріали для перитонеального діалізу, використовує схему наживи на пацієнтах.

Як він написав на своїй сторінці в Facebook, "Діавіта" повністю монополізувала ринок, забравши на себе 99% всіх держзамовлень за матеріалами для діалізу. Однак, бере за це суму, яка на 30-40% вище реальної ринкової.

Журналіст з'ясував, що "Діавіта" торгує расходниками виробництва американської компанії "Бакстер Хелскеа".

"Як вдалося досягти такого колосального бізнес "ефекту", запитаєте Ви? Так як і всюди в нашій країні. Компанія "Діавіта" розсилала всім держзамовникам діалізних розходників "темник", за яким ті виписували технічні умови конкурсних торгів (тендера). А деякі закуповувалися і зовсім по переговорній процедурі, без конкурсів", – зазначив він.

На виправдання "схемачі" придумали міф про те, що нібито заміна виробника розчину для перитонеального діалізу – небезпечна для пацієнта, що виявилося не зовсім так. Або навіть зовсім не так.

"Мені вдалося дізнатися, що наші діти, (від року до 10 років), які отримували лікування в Охматдиті розходниками Baxter виїжджали після в Білорусію, де продовжували лікування вже розходниками Fresenius.

При цьому ніякої різниці вони не відчували! Цей факт говорить про те, що витратні матеріали Baxter не мали ніякої унікальності, а їх ціна штучно завищували для збагачення бенефіціарів злочинної схеми, які не гидують заробляти навіть на дітях", – написав Апасов.

За його словами, в Офісі генерального прокурора вже розслідують кримінальне провадження за статтею "шахрайство". У справі фігурують не тільки службові особи "Діавіти", але і ряд чиновників сфери охорони здоров'я, нефрологи Вінницької і Дніпропетровської областей, зокрема.

"З метою освіти, інформую, що ТОВ "Діавіта" володіє Сергій Костянтинович Ледин. Його комерційний директор – Сергій Хрістіченко, активно дружить з групами осіб, яких останнім часом все частіше стали називати просто – "соросятами". Варто пояснювати?

Як би там не було, але такі "американські проекти" як "Діавіта" до недавнього часу залишалися головними вигодонабувачами заборони на трансплантацію в Україні. Це тільки одна історія з сотень. Ціною в 600 млн в рік, ціною – в десятки і сотні життів наших громадян, включаючи дітей – в рік ...

Як зараз люблять говорити - ДумайТЕ", – підсумував журналіст.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, ліки
В тему

Останні матеріали