17 Грудня 2019
Новини

У центрі Києва – масові мітинги (фото, відео)

У центрі Києва – масові мітинги (фото, відео)

Під Верховною Радою України у центрі Києва 17 грудня почалися мітинги.

На них вийшли власники машин на єврономерах, а також противники відкриття ринку землі. Однак у порядку денному парламенту на 17 грудня не заплановано розгляд земельного питання, пише Оbozrevatel.

Масову акцію проти продажу сільськогосподарської землі анонсував "Національний корпус". Вона почалася о 9 ранку.

До неї приєдналися аграрії, представники профспілок, патріотичних політичних сил, волонтери, ветерани і звичайні громадяни.

"Українці будуть вимагати від президента Зеленського зняти з розгляду всі законопроєкти, які дозволяють розпродаж сільськогосподарської землі. Зважаючи на останні події стало ясно, що Зеленський не збирається враховувати думку народу. Його мета: якомога швидше ухвалити закон про продаж землі. Закликаємо всіх українців об'єднуватися, адже за Конституцією право розпоряджатися нею належить винятково українському народові, а не тимчасовим людям при владі", – йдеться в заяві "Нацкорпусу".

Його представники також озвучили низку вимог до влади: продовжити мораторій на продаж землі, провести всеукраїнський референдум з цього питання, а також забезпечити викуп паїв державою за ринковою ціною для тих, хто хоче продати свою землю.

Мітинги під Верховною Радою

Мітинги під Верховною Радою

Мітинги під Верховною Радою

Мітинги під Верховною Радою

Мітинги під Верховною Радою

Крім того, пікетувати Верховну Раду 17 грудня виїхали і власники авто з еврореєстрацією. У зв'язку з цим виник транспортний колапс в урядовому кварталі на вулиці Грушевського. Як повідомив у Facebook провідний спеціаліст Кабміну Андрій Якобчук, "евробляхи" почали прибувати під парламент ще о 7 ранку.

Аналогічна ситуація спостерігається і під Національним банком та Офісом президента. Відповідне відео в Telegram опублікував народний депутат Антон Поляков.

"Я так зрозумів, на роботу скоро не потрапиш. Біля Нацбанку страйкують, біля ОП намети, а до Ради знову йдуть мітингувальники. Гарний початок пленарного тижня", – зазначив парламентарій.

Через масові акції в центрі Києва поліцією було ухвалено рішення обмежити рух транспорту.

"Щоб забезпечити безпеку і комфорт мешканців та гостей столиці, на деяких ділянках столичних доріг буде обмежений в'їзд великогабаритного вантажного і спеціального транспорту. Просимо з розумінням поставитися до таких тимчасових заходів. Також рекомендуємо за можливості утриматися від поїздок центральною частиною Києва власним автотранспортом, щоб уникнути ускладнень дорожнього руху", – йдеться в оголошенні на сторінці Facebook Національної поліції.

Протести власників авто на єврономерах під Радою

Протести власників авто на єврономерах під Радою

Протести власників авто на єврономерах під Радою

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, київ, мітинги
В тему