13 Грудня 2019
Новини

За що полковника української армії відсторонили від посади (відео)

За що полковника української армії відсторонили від посади (відео)

Щодо висловлювань полковника розпочали службове розслідування.

Начальника Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил Олексія Ноздрачова відсторонили від посади через висловлювання 12 грудня на круглому столі про радикалізм у країні та націоналістів, які, на його думку, можуть перешкодити подоланню конфлікту та реінтеграції населення Донбасу.

Як повідомляє Військова служба правопорядку, розпочато службове розслідування.

Сам Ноздрачов уже вибачився за свої слова.

«Я допустив велику помилку, некоректно висловившись щодо ветеранів та військовослужбовців, які виконують завдання у боротьбі з російською агресією [...]. Я помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Це моя вина, і я її розумію. Я готовий понести покарання. Прошу вибачення», — сказав він.

Відповідаючи на питання журналістки про можливості створення майданчика за примирення ветеранів і бойовиків, які можуть потрапити під амністію, полковник заявив, що українські військові можуть знайти спільну мову з бойовиками та російськими військовими, але праворадикали можуть усьому перешкодити.

«Хочу запевнити, що військовий і військовий-росіянин, який проти нас воював і воює, і навіть ті військові формування Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято рішення політичне, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що, крім національної ідеї, існують військові традиції. Зрозуміти одне одного військовому-росіянину і військовому-українцю, навіть якщо вони були ворогами, простіше. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються. Праворадикалізм зараз випущений безконтрольно, і немає державної політики реінтеграції цих ветеранів, а іноді і не завжди ветеранів, і не завжди людей, що дбають про безпеку держави, в державну політику», — сказав Ноздрачов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, армія
В тему