6 Грудня 2019
Новини

Смертельна корупція: українських лікарів масово підкупляли для призначення «потрібних» ліків

Смертельна корупція: українських лікарів масово підкупляли для призначення «потрібних» ліків

В Україні розгорівся гучний корупційний скандал. Фармацевтичні компанії підкупили лікарів для просування своїх лікарських засобів та збільшення їхніх продажів. 

Про це передає 24 канал.

В поліції повідомляють, що протягом 2018-2019 року представники групи компаній систематично надавали лікарям закладів охорони здоров’я на території міста Києва та інших областей неправомірну вигоду.

За це лікарі призначали пацієнтам ліки виробництва саме цієї групи компаній. За попередніми даними сума наданих "винагород" становить 140 мільйонів гривень.

Як працювала схема?

Гроші на такі послуги фармкомпанії знаходили завдяки ухиленню від сплати податків. Вони замовляли рекламні послуги або послуги з організації проведення медійних заходів, які фактично не надавались.

Фармкомпанії підкупили лікарів  unsplash.com

Структури отримували від фармкомпаній гроші, які перераховували на карткові рахунки підконтрольних осіб. Надалі передавали ці кошти представникам підприємств фармацевтичної групи, які вже підкупляли лікарів.

Правоохоронці провели обшуки в офісах та в помешканнях посадових осіб, а також інших осіб, що можуть бути причетні до "схеми". Та відкрито кримінальне провадження. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Надзвичайні події, Корупція, Лікарі
В тему