11 Листопада 2019
Новини

Прості поради, як позбутися хропіння

Прості поради, як позбутися хропіння

Хропіння може бути руйнівником сімейних відносин, тому до нього слід ставитися серйозно.

Про це повідомляє Країна здоров’я.

Спочатку слід визначитися, що взагалі є причиною хропіння. Цілком можливо, що людина починає хропіти через захоплення алкогольними напоями, адже спиртне послаблює м'язи горла. Бувають і певні анатомічні особливості порожнини рота, які посилюють хропіння. У цьому випадку лікар може дати пораду або навіть провести нескладну хірургічну операцію.

Багато людей хроплять, перебуваючи тільки в певному положенні, наприклад, на спині. В цьому випадку можуть стати в нагоді спеціальні пристрої, які заважають спати саме в цій позі і підсвідомо спонукають людину перевертатися на той чи інший бік.

Слідкуйте за зволоженням свого організму, оскільки нестача рідини або зневоднення підвищує ризик хропіння. Дослідники з'ясували, що ті, хто вживає 11 чашок води щодня жінки хропуть рідше. Для чоловіків ця кількість становить 16 чашок.

Природно, що якщо у вас закладений ніс, і це відбувається хронічно, то ймовірність хропіння максимальна. Для того щоб уникати подібної ситуації, необхідно прочищати ніс. Це можна зробити спеціальними протизастійний препаратами або за допомогою гарячого душу. Також в аптеці продаються особливі смужки для носа, які теж позбавляють його від слизу.

Є і довгострокові стратегії боротьби з хропінням начебто втрати зайвої ваги. Великі обсяги тіла збільшують ймовірність хропіння. Дотримуйтесь особливим вправам, що зміцнює м'язи горла. До них відносяться спів, ритмічні рухи щелепами, перерахунок кількості зубів мовою і деякі інші. Використовуйте зволожувачі, оскільки підвищена сухість в приміщенні теж може спровокувати хропіння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Світ, Україна
В тему