11 Листопада 2019
Новини

Без туалету, голі та босі - як знущаються над підопічними у психоневрологічному інтернаті

Без туалету, голі та босі - як знущаються над підопічними у психоневрологічному інтернаті

Скандальна історія із поведінкою працівників закладу сталася у Вінницькій області.

У Плисківському психоневрологічному інтернаті призначили ревізію після того, як правозахисники та чиновники Вінницької ОДА, 23 вересня, застали підопічних голими та босоніж без доступу до туалету. Деталі слідства кореспонденту УНН повідомили у пресслужбі прокуратури Вінницької області.

“Призначена ревізія фінансово-господарської діяльності і проводяться експертизи, адже було зазначено, що підопічних неналежним чином годують, тож (перевіряється) на що гроші були зняті з їхнього рахунку. Проведення фінансово-господарської ревізії — це те, що передбачено законом. Провадження відкрите за ч.2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини)”, — розповіли у прокуратурі.

Ще нікому не оголошували про підозру, проте обласна рада розірвала контракт з директором інтернату.

“Обласна рада розірвала з ним контракт. І він наразі знаходиться на лікарняному. Лікарі не дозволяють йому наразі за станом здоров’я спілкуватися, проте з’ясовано, хто працював у ту зміну. Про підозру ще не оголошено, адже не закінчилось досудове розслідування”, — зазначили у прокуратурі.

Інтернат наразі працює у штатному режимі.

Інцидент стався 23 вересня, коли під час повторної перевірки Плисківського психоневрологічного інтернату моніторинговою групою були виявлені порушення, що пов’язані з нелюдським поводженням з підопічними інтернату.

Під час відвідування двоповерхового корпусу інтернатної установи, моніторингова група виявила на другому поверсі групу голих жінок, які є підопічними психоневрологічного інтернату, і були на ніч зачинені під замком в правому та лівому крилі коридора, без особи, в повноваження якої входить чергування та надання необхідної допомоги в справлянні людських потреб, в доступі до води та наданню негайної необхідної першої домедичної допомоги.

В іншому одноповерховому приміщенні інтернатної установи, моніторингова група виявила оголених чоловіків та жінок — підопічних психоневрологічного інтернату, які знаходились в одній великій кімнаті, а інші підопічні допомагали їм одягатись.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Надзвичайні події, вінниця
В тему