3 Травня 2019
Новини

Нелюда, який знущався над хворою дочкою, суддя випустив, аби той… вбив свого сина

Нелюда, який знущався над хворою дочкою, суддя випустив, аби той… вбив свого сина

На Харківщині, селищі Шевченкове, місцеві жителі досі не можуть прийти до тями після страшної звістки. Так, 35-річний мешканець села добряче бив свого семирічного сина.

А нещодавно він штовхнув дитину і хлопчик вдарився головою об металеве ліжко – пише 24 канал.

 Дитина тиждень скаржилася на біль, погано ходила, але ніхто не викликав лікарів. Якби чоловіка засудили не умовно за попереднє побиття ще однієї своєї дитини, можливо, летального випадку й не сталося б.

Коли чоловіка затримала поліція, виявилось, що раніше від його насильства постраждала і чотирьохрічна дочка, хвора на ДЦП. Тоді, через побої, дівчинка потрапила до реанімації. Справу розглядали в Шевченківському районному суді Харківської області, де чоловіка засудили умовно.

Якби горе-ботько тоді отримав реальне покарання, його син, ймовірніше за все, був би зараз живим.

Нам не вдалося дізнатись, хто із суддів Шевченківського районного суду тоді прийняв таке рішення, бо в Єдиному реєстрі судових рішень жодної згади про цю справу немає. Проте є чимало інших рішень суддів по всій Україні, якими фактично відпускають на волю злочинців, які знущаються над дітьми.

У травні 2018 року мешканець Київської області повернувся додому напідпитку. В кімнаті було багато диму, і чоловік подумав, що це діти забули їжу в мікрохвильовці. Тому він почав руками і ногами бити одного із двох синів. Поліцію викликали вчителі, які вранці прийшли до сім'ї додому. У хлопчика залишилось всього 8 зубів. Лікарі зафіксували черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні гематоми та садни по всьому тілу.

Справу розглядав суддя Бородянського районного суду Київської області Геннадій Стасенко. В процесі розгляду справи Стасенко просив привезти дитину на засідання. Суддя хотів, щоб дитина свідчила про знущання свого батька у його ж присутності. На щастя, цього не допустили лікарі. Дитина в цей час була на лікуванні в психіатричній лікарні.

В результаті суддя Генадій Стасенко визнав чоловіка винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень синові, але ухвалив призначити покарання всього на 1 рік з іспитовим строком. Якщо чоловік протягом 1 року не вчинить нового злочину, то покараний не буде. Суддя не звернув уваги на те, що обвинувачений раніше злісно не виконував свої батьківські обов’язки, та свідчення, що це був не перший випадок насильства в сім'ї.

На іспитовий строк суддя відпустив і іншого чоловіка, який побив двох малолітніх хлопців, бо вони ображали його сина у школі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, трагедія, вбивство, діти, харків
В тему

Останні матеріали