3 Листопада 2019
Новини

Російський журналіст Бабченко виїхав з України

Російський журналіст Бабченко виїхав з України

Російський журналіст Аркадій Бабченко, який емігрував із РФ і пережив у Києві замах на вбивство, вирішив виїхати з України.

Як передає Цензор.НЕТ, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що обіцяв виїхати з країни в разі перемоги на виборах президента України не того кандидата.

«Щось я не зрозумію, а чого всі так сполохались? «Якщо Україна вибере «кандидата Х», – я зараз без персоналій, я про загальну тенденцію в країні, – я наступного ж дня починаю запуск процесу «я звалюю». Якраз пів року тому написано. От якраз, майже день у день. Я сказав. Я зробив. У чому проблема? Всі ці пів року у мене в коментарях слиною захлиналися: «Бабченку, ми вибрали Зеленського. Звалюй, як обіцяв. Ну ось. Пацан сказав, пацан зробив. Процес «я звалюю» запущено. Портнов приїхав – Бабченко поїхав. Чим ви тепер незадоволені? Поміняли хулігана», – пише Бабченко.

«Окреме спасибі хочу передати Євгену Кисельову за те, що він зміг втриматися і не розкрити хоча б уже мою адресу проживання. Кремінь, а не людина», – додав Бабченко.

Водночас журналіст не уточнив, в яку саме країну переїхав. У Росії він відкрито критикував чинну владу, зокрема за розв’язання війни на Донбасі. Через погрози на батьківщині він переїхав до Києва в лютому 2017-го.

До цього про те, що Бабченко поїхав з України, повідомив журналіст Євген Кисельов. На своєму ютуб-каналі журналіст виклав першу програму – «ПонаУехавшие» – про російських емігрантів в Україні. У соцмережіі один із читачів запитав, чому в програмі не було Аркадія Бабченка. На це Кисельов відповів, що Бабченко поїхав з України «чи то у Фінляндію, то чи в Естонію».

Нагадаємо, 29 травня повідомлялося про вбивство в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 30 травня стало відомо, що Бабченко живий. СБУ провела спецоперацію з метою затримання замовника замаху. Пізніше тодішній Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що інсценування вбивства Бабченка допомогло слідству отримати список зі 47 потенційних жертв, на яких планувався замах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: аркадій бабченко, журналісти
В тему