30 Травня 2018
Новини

Відомі деталі вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка

Відомі деталі вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка

Ввечері 29 травня у Києві вбили російського журналіста Аркадія Бабченка.

Близько восьмої вечора він повертався до свого дому на вулиці Микільско-Слобідській. Як розповів в ефірі телеканалу ATR військовий журналіст Юрій Мацарський, Бабченко тільки у вівторок повернувся до Києва. До цього він якийсь час був за містом.

Ввечері Бабченко вийшов у магазин, а коли повертався, на вході у квартиру йому тричі вистрелили у спину.

Постріли почула дружина журналіста, яка в цей час була вдома. Вона ж викликала швидку допомогу.

«Дружина була у ванній кімнаті. Вона почула хлопки, вийшла і побачила чоловіка в крові. Викликала швидку, його забрали, він помер у кареті швидкої. На місці працює слідчо-оперативна група, керівництво з'ясовує обставини», – розповів «Українській правді» речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Поки що поліція не володіє жодними точними даними. У правоохоронців навіть немає певності, скільки було нападників. Також не відомо, з якої зброї скоєно напад.

Слідчі шукають і вилучають дані з камер спостереження у прилеглих до місця трагедії будинках.

Перші результати цієї роботи вдалося отримати досить швидко. Близько 23.30 поліція оприлюднила фоторобот ймовірного убивці Бабченка. Ним може бути чоловік 40-45 років з сивою бородою, 175-180 см зросту з виразним животом.

Нагадаємо, Аркадій Бабченко – російський журналіст, блогер. Відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань у Росії, переїхав на проживання до Праги, згодом до України.

Служив на Північному Кавказі, брав участь у першій та другій чеченських війнах. Після закінчення служби зайнявся журналістикою.

Працював військовим кореспондентом у низці російських видань, зокрема «Московський Комсомолець» і «Новая газета». Як військовий кореспондент Бабченко брав участь у війні в Південній Осетії 2008 року.

Вперше популярність в Україні Бабченко здобув під час Революції Гідності. Тоді він був одним із небагатьох російських журналістів, які не лише об’єктивно висвітлювали події на Майдані, але й самі приїхали для цього в Київ.

З серпня 2017 по травень 2018 року мешкав у Києві. Працював на кримськотатарському телеканалі ATR. Був одружений, мав дочку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, аркадій бабченко, вбивство
В тему

Останні матеріали