3 Листопада 2019
Новини

У Луцьку вимагають можливості оплати проїзду в маршрутках банківською картою

У Луцьку вимагають можливості оплати проїзду в маршрутках банківською картою

Лучани не хочуть клопоту з виготовленням так званих «карток містянина» для електронного розрахунку за проїзд у громадському транспорті Луцька. Прогресивні городяни вважають виготовлення окремого шматка пластику атавізмом, коли сучасні технології безконтактних платежів дозволяють використовувати для розрахунку банківську картку.

Так, лучанин Тарас Вакарчук у петиції, зареєстрованій на сайті Єдиної системи місцевих петицій, вимагає синхронно зі стартом е-системи розрахунку в маршрутках і електротранспорті Луцька (запустити її планують із 11 листопада) забезпечити, крім оплати за проїзд пластиковою карткою Citycard,  також альтернативну можливість розплатитися банківською картою, а в ідеалі – також через додаток у мобільному.

«Не бачу жодної переваги в носінні ще однієї картки (citycard) за 35 грн та шукати пункти поповнення цієї ж карти. Ми всі вже давно маємо банківські карточки, більшість з NFC, нам не потрібно нікуди бігати, щоб її купити, поповнити, перевіряти баланс, також гості міста не будуть ходити пішки до «Tерміналів citycard», а відразу зможуть оплатити свій проїзд у транспорті», – обґрунтовує ініціатор колективного звернення.

Читайте також

«Ми ВЖЕ готові оплачувати проїзд в безготівковій формі – банківською картою з NFC. На сьогодні в нас є 3 пункти видачі карток, і в десятки більше банківських відділень, у яких за необхідності можна змінити банківську карту на новішу з NFC і в той же момент забути про термінали для поповнення Сitycard, яких зараз немає. На цей момент це все схоже на велике бажання якогось чиновника заробити кошти на продажі карток citycard», – підсумував Тарас Вакарчук.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, громадський транспорт, валідатори
В тему