25 Жовтня 2019
Новини

Дорого опалювати хату? Утепліть горище!

Дорого опалювати хату? Утепліть горище!

Наразі господарі використовують для цього ось такі методи.

Засипання

Потрібні керамзит або шлак (коктейльний). Також використовують перліт, але це дорожчий варіант. Головний недолік такого утеплення – його висока вага, тому він вимагає дуже надійної і потужної основи та підшивки.

Базальтова вата

Буває у вигляді рулонів або еластичних плит. Для надійної ізоляції достатньо одного шару цього матеріалу товщиною 20 см. Недорогий, доступний і відносно ефективний для своєї вартості матеріал, що вимагає, однак, пароізоляції (захисту від вологи).

Скловата

Це дешевша альтернатива базальтовій ваті. Поставляється найчастіше у вигляді плит. За властивостями практично аналогічна базальтовій ваті, хіба що трохи менш вогнестійка.

Пінопласт

Найдешевший і доступний матеріал, що не вимагає вітрозахисту. Серед недоліків варто відзначити високу крихкість і недостатню еластичність матеріалу.

Ековата

Найсучасніший екологічно чистий і зручний у застосуванні матеріал. Виготовляється з целюлози. Практично негорючий за рахунок спеціальних просочень, гіпоалергенний, поставляється в сипучому вигляді або у вигляді плит. Мінус – найвища вартість з усіх представлених матеріалів.

Зауважте! Надійною та ефективною теплоізоляція горища буде лише за дотримання паро- та вітроізоляції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: утеплення
В тему