24 Жовтня 2019
Новини

Українці назвали основну загрозу для своєї країни

Українці назвали основну загрозу для своєї країни

Більшість опитаних українців найбільшою загрозою для країни вважають масову еміграцію.

Такі дані були отримані в ході соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», передає УНН.

«Найбільшою загрозою для України сьогодні респонденти вважають масовий виїзд українців закордон (56%)», - сказано у повідомленні.

При цьому, близько 45% респондентів загрозами вважають економічний занепад та зубожіння населення. Від 30% до 40% вважають загрозами погіршення здоров’я нації, екологічні катастрофи, повномасштабну війну Росією, зростання злочинності, деградацію та вимирання населення.

За даними опитування, від 20% до 30% опитаних вважають загрозою розвал країни, девальвацію гривні, безвладдя та масові заворушення.

«Від 13% до 17% загрозами вважають встановлення диктатури, голод, міжнародну ізоляцію України та тероризм. За останні три місяці відчутно зросла актуальність таких загроз як погіршення здоров’я нації, екологічних катастроф, війни з Росією», - свідчать результати соцопитування.

Натомість, як зазначається, знизилася загроза девальвації гривні, інфляції.

Довідка. Наведені дані були отримані в ході опитування населення України віком від 18 років і старше у період із 19 по 22 жовтня 2019 року. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність склала 2500 респондентів. Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

У 2020 році експерти очікують нову хвилю трудової міграції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: мігранти, заробітчани, війна на сході україни
В тему