30 Травня 2024
Новини

У Польщі хочуть закрити доступ до прикордонної зони з білоруссю

У Польщі хочуть закрити доступ до прикордонної зони з білоруссю

Міністерство внутрішніх справ Польщі через міграційний тиск пропонує на три місяці заборонити доступ до прикордонної зони з білоруссю.

Про це йдеться у проєкті постанови польського МВС.

У низці районів Підляського воєводства хочуть на 90 днів заборонити вхід до прикордонної зони. У пояснювальній записці вказують, що це білоруські державні служби беруть активну участь в нападах на солдатів, поліціянтів та прикордонників.

У польському МВС також вважають, що такі заходи гарантують безпеку польських прикордонників та «обмежить присутність сторонніх осіб у зоні проведення службових операцій».

Заборону планують ввести з 4 червня.

Нагадаємо, прикордонна служба Польщі повідомила, що 28 травня польський військовий зазнав ножового поранення з боку іноземця, який намагався перетнути шлагбаум на кордоні з білоруссю.

А за кілька годин до цього в районі прикордонної застави в Біловежі мігранти напали на прикордонника з розбитою пляшкою. Він зазнав травм обличчя та був доставлений у лікарню.

Перед цим у районі відповідальності прикордонної застави в селі Дубичі Церковні одного прикордонника поранили в руку, коли група з 9 іноземців спробувала незаконно перетнути кордон. Військового поранили «небезпечним знаряддям» у вигляді палиці, до якої був прикріплений ніж.

Прикордонна служба Польщі заявляє, що майже щодня прикордонники стикаються з агресією з боку мігрантів, які намагаються перетнути польсько-білоруський кордон. Останніми місяцями напади іноземців почастішали, постраждали четверо прикордонників. Мігранти кидають каміння, гілки, пляшки, стріляють із рогаток, пошкодили службовий транспорт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, білорусь, мігранти
В тему