24 Жовтня 2019
Новини

В Україні пройде «Конопляний марш свободи»

В Україні пройде «Конопляний марш свободи»

У суботу, 26 жовтня, в Києві проведуть так званий «Конопляний марш свободи».  Акція проводиться з вимогою врегулювати законний доступ пацієнтів до медичного каннабісу.

Про це повідомляється на офіційній сторінці заходу в Facebook.

Організатори маршу вимагають негайно внести на розгляд Верховної Ради законопроект про легалізацію медичного канабісу в Україні.

За попередньою інформацією, збір учасників маршу за легалайз відбудеться о 12:00 біля будівлі Кабінету міністрів України. Після цього учасники вирушать в урядовий квартал. Закінчення акції заплановано на 16:00.

Зеленський під час прес-марафону повідомив, що зараз в країні невідповідний час для прийняття рішень про легалізацію канабісу. Він уточнив, що мова про легалізацію каннабіса зараз не йде, хоча багато людей хочуть займатися цим бізнесом.

Він також додав, що не хоче, щоб його і його команду звинувачували в тому, що він дозволив всім займатися наркотиками. 

За словами президента, з одного боку суспільство поки не готове до таких рішень, а з іншого - в країні зараз навпаки йде боротьба з наркотиками. Зеленський зазначив, що буде готовий повернутися до цього питання, коли рівень наркоманії в країні не буде таким високим.

Тим часом нова глава МОЗ Зоряна Скалецька вважає, що українці повинні мати доступ до медичного каннабісу, і заявила, що буде працювати в цьому напрямку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: канабіс, медицина
В тему