12 Жовтня 2019
Новини

Церква Греції підтримала ПЦУ – Епіфаній

Церква Греції підтримала ПЦУ – Епіфаній

12 жовтня 2019 на священному синоді Еладська церква визнала незалежність Української православної церкви.

Під час засідання священного синоду Грецької церкви 12 жовтня єпископами було визнано самостійність Православної церкви України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив митрополит Київський Епіфаній.

«Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму та братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію та послідували канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними Автокефальними Церквами в усіх сферах.

Грецію і Україну, два наших народи пов‘язують багато славних сторінок історії, дружби та співпраці. Встановлення повного євхаристійного єднання та офіційних відносин між Помісними Церквами Греції та України — ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію і наші серця!

Вірю, що в недалекому майбутньому матиму радість відвідати близькі моєму серцю Афіни та особисто передати наші почуття любові й поваги Блаженнійшому Архієпископу Ієроніму, братам ієрархам і всій повноті Церкви Греції», - йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: православна церква україни, греція, епіфаній
В тему