5 Липня 2019
Новини

Філарет назвав главу ПЦУ Епіфанія… Іудою

Філарет назвав главу ПЦУ Епіфанія… Іудою

Під час розповіді про конфлікт з власними учнями – Епіфанієм і Євстратієм Зорею, Філарет згадав біблійний сюжет. Про це він сказав в інтерв’ю для Страна.UA.

«Відповідь така: чому серед 12 апостолів в Ісуса Христа був Іуда? Це і є моя відповідь на ваше запитання», – сказав глава Київського патріархату. І додав, що Христос виховував Іуду, дав йому дар творити чудеса і вчив його. І він спільно з іншими апостолами сповідував Ісуса Христа сином Божим, а потім, після цього всього, пішов і продав свого вчителя за 30 срібників.

«У нас був помісний собор УПЦ КП, який не визнає рішення собору 15 грудня про ліквідацію Київського патріархату. Тому УПЦ КП продовжує існувати як окрема церква. Якою вона була з 1992 року, такою вона і залишається. А ось вважає мене митрополит Єпіфаній кимось в своїй церкві або не вважає – для мене це не має значення. Я залишаюся патріархом УПЦ КП»– каже Патріарх.

Філарет вважає, що нічого поганого і шкідливого для української незалежної церкви не зробив, а навпаки стверджував в Україні незалежну церкву – незалежну і від Москви, і від Константинополя. «Після того, як я дізнався зміст Томосу, я відразу ж сказав: «Це не той Томас, який ми чекали». Я заявив про це відразу ж», – сказав глава Київського патріархату.

За словами Філарета, Помісного Собору не було, а був збір підписів за відмову від Київського патріархату. «Помісний проходить відповідно до процедури, яка записана в статуті УПЦ КП. Статут, який був прийнятий на цьому соборі, – це статут грецької церкви», – говорить Патріарх.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, філарет, епіфаній, православна церква україни, томос
В тему