17 Лютого 2019
Новини

Хто має право вирішувати, чи переходить парафія до ПЦУ – Епіфаній

Хто має право вирішувати, чи переходить парафія до ПЦУ – Епіфаній

Про перехід парафії від УПЦ МП до ПЦУ має право вирішувати громада, а не священики.

Також  парафіяни мають право розпоряджатися церковним майном – про це пише 24 канал.

Так вважає настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. На його думку, лише за вірянами залишається право змінювати релігійний центр.

«Громада більшістю своїх голосів приймає рішення про перехід, про зміну релігійного центру, це право належить громаді. Вона має право визначитись, прийняти рішення і звернутися до певного ієрарха Єдиної помісної православної церкви на свій власний розсуд. Отримавши дозвіл, указ про те, що з цього часу вона вже належить до Єдиної помісної православної церкви, з часом отримає юридичну перереєстрацію», – пояснив Епіфаній.

Митрополит Епіфаній додав, що наразі він бачить велике бажання українців до єднання.

«Ті провокації, на які очікують особливо наші північні сусіди – вони всі, щоб скомпрометувати цю добру ідею. Ми бачимо великий запит українського суспільства до єднання. Церква дала добрий сигнал того, що українці можуть єднатися», – наголосив священнослужитель.

Окрім цього, він розповів, чому для Православної церкви України ніколи не буде загрози перетворення на модель РПЦ. За словами митрополита, Православна церква України є і буде повністю незалежною від держави і покладатиметься виключно на український народ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему