11 Жовтня 2019
Новини

Найдревніша форма життя на Землі: що це

Найдревніша форма життя на Землі: що це

Вчені Фуцзянского педагогічного університету в Китаї виявили в Західній Австралії сліди найдавнішої форми складного життя, що мешкає на суші.

Вік організму, який відноситься до слизовиків, оцінюється майже в два мільярди років, передає Facenews.

Скам'янілість Myxomitodes stirlingensi представляє собою слід у формі шпильки, який був виявлений в скелях австралійського хребта Стерлінг. Спочатку вважалося, що його могла залишити або морська тварина, наприклад, черви або гігантські раковини амебоїда роду Gromia, чи природне явище (бульбашки газу). Однак результати нового дослідження показали, що найбільш імовірним кандидатом є слизовики типу Міксоміцети (Mycetozoa), які жили на суші в палеопротерозойського еру (2,5-1,6 мільярда років тому) разом з ціанобактеріями і мікроскопічними грибами.

Хоча слизовики не є багатоклітинними організмами, вчені вважають, що Myxomitodes stirlingensi міг внести вклад в розвиток багатоклітинності.

Mycetozoa є амебоподібним організмом, що живе в грунті і полює на бактерії та інші мікроорганізми. В умовах дефіциту мінеральних речовин Міксоміцети формують псевдоплазмодій – багатоядерне вегетативне тіло, здатне до активного пересування. Після цього він утворює спороношення, що нагадують плодові тіла грибів. Через деякий час оболонка розривається, випускаючи спори.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вчені, історія, дослідження, австралія
В тему