4 Жовтня 2019
Новини

Коли лягати спати, щоб стати розумнішим

Коли лягати спати, щоб стати розумнішим

Нас вчили не зубрити в ніч перед іспитами, а навпаки відпочивати і лягати спати раніше. Хтось прислухався, а хтось зубрив всю ніч.

Вчені нарешті відповіли, коли лягати спати, щоб бути розумним і успішним, пише Facenews.

Вчені з Массачусетського технологічного інституту розповіли, які звички потрібно дотримуватися, щоб поліпшити успішність.

Для цього вони залучили до експерименту 100 студентів. Виявилося, що на якість навчання впливає не тільки тривалість сну, а й час, коли людина лягає спати.

Зокрема, якщо студенти лягали спати після другої години ночі, то їх успішність була нижче незалежно від того, скільки годин вони спали в сумі.

Крім того, студенти, які дотримувалися стабільного режиму, мали кращі показники успішності, ніж ті, хто лягав завжди в різний час. Навіть якщо вони в підсумку спали однакову кількість годин.

Також вчені виявили, що не так важливо, скільки студент спить в ніч перед іспитом, важливіше систематично спати достатню кількість годин.

У студентів з тривалістю сну 6,5 годин успішність знизилася на 50% в порівнянні з тими, хто спав на годину більше.

Навіть нестабільна тривалість сну (з різницею навіть в півгодини з ночі в ніч) теж знижувала успішність на 45%.

Отже, якщо ви хочете запам'ятовувати інформацію краще, варто спати 7-8 годин щоночі (не довше так як це теж шкідливо). І засинати в один і той же час.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, цікаво знати, вчені, дослідження
В тему