22 Вересня 2019
Новини

Завелися «жучки»: в кабінеті глави ДБР знайшли «прослушку»

Завелися «жучки»: в кабінеті глави ДБР знайшли «прослушку»

У Бюро побоюються, що «жучок» зашкодить розслідуванню справ.

Апаратура для прослуховування, виявлена ??в кабінеті голови ДБР Романа Труби, може зашкодити досудовому розслідуванню певних проваджень. Про це повідомила прессекретар ДБР Анжеліка Іванова, передає «Кореспондент».

«Тут не йдеться про якісь іміджеві ризики для директора ДБР, оскільки в цьому кабінеті обговорювалися виключно робочі моменти», – зазначила вона в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ідеться саме про ризики, пов’язані з таємницею досудового розслідування, яка може заздалегідь бути розкрита і зашкодити фінальному етапу попереднього розслідування окремих справ. Особливо з огляду на те, що в підслідності ДБР перебувають чиновники, правоохоронці і судді», – додала прес-секретар ДБР.

За словами Іванової, апаратуру виявили випадково.

«Одна зі співробітниць, яка провітрювала приміщення, під час зовнішнього огляду виявила у вентиляційній системі схожі на апаратуру для прослуховування елементи, повідомила про це в поліцію та іншим працівникам», – розповіла вона.

Прессекретар ДБР зазначила, що «інформаційний центр» системи прослуховування був встановлений на горищі будівлі.

«Поки ми не можемо говорити, для чого, ким вона була туди вмонтована і за яких умов. Очевидно лише те, що працювали фахівці, щоб встановити цю апаратуру», – додала Іванова.

 Раніше повідомлялося, що в кабінеті глави ДБР знайшли прослушку. Роман Труба заявив, що прослухувальну апаратуру було вмонтовано у вентиляційну систему. Він пов’язує це з розслідуваннями резонансних справ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, дбр, прослуховування
В тему