16 Вересня 2019
Новини

Трамп заявив про смерть сина бен Ладена

Трамп заявив про смерть сина бен Ладена

Хамза бен Ладен, син і потенційний наступник лідера «Аль-Каїди» Усами бен Ладена, був убитий під час контртерористичної операції США.

Це підтвердив президент США Дональд Трам, пише Українська правда.

За словами Трампа, син бен Ладена «був убитий в ході контртерористичної операції США в регіоні Афганістану/Пакистану».

Водночас він не уточнив, коли було проведено операцію.

« Втрата Хамзи бен Ладена не лише позбавить «Аль-Каїду» важливих лідерських навичок та символічного зв’язку з його батьком, але й підірве важливу оперативну діяльність угруповання», сказав Трамп.

Хамза бен Ладен був відповідальним за планування та співпрацю з різноманітними терористичними групами.

Наприкінці липня американські ЗМІ писали, що син Усами бен Ладена Хамза бен Ладен, якого вважали спадкоємцем управління «Аль-Каїдою» і який неодноразово погрожував напасти на США, мертвий.

Передісторія:

    1 травня 2011 року Усама бен Ладен був убитий під час операції військових США в Пакистані. Американська адміністрація звинувачувала його в теракті 11 вересня 2001 року, в ході якого декілька літаків було направлено на вежі Всесвітнього торгового центру і Пентагону. В результаті обидва хмарочоси, прилеглі до них будівлі і одне крило Пентагону були зруйновані, загинули близько трьох тисяч чоловік.

    Хамза бен Ладен з серпня 2015 року в аудіо- і відеоповідомленнях онлайн закликав послідовників розпочати атаки на Сполучені Штати та їхніх західних союзників, а також погрожував помститися США за вбивство свого батька.

    5 січня 2017 року Держдепартамент запровадив санкції проти Хамзи бен Ладена у зв'язку з причетністю до терористичної діяльності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, тероризм, сша, смерть
В тему

Останні матеріали