12 Вересня 2019
Новини

13 звичок, які не дозволяють бути щасливими

13 звичок, які не дозволяють бути щасливими

Бути щасливим хоче кожна людина. Іноді щастя полягає в тому, щоб відмовитися від шкідливих звичок.

Звички, які відтерміновують відчуття щастя.

  • 1. Трудоголізм

Ми працюємо все довше, прагнучи виконати все більше завдань. Робота стає всепоглинаючою діяльністю, нав'язливою ідеєю, яку не можна «вимкнути».

Складно змінити це, але ви можете поступово відкладати як мінімум 2-3 години в день, коли ви робите щось повністю егоїстичне: подивіться серіал, який ви записали місяць тому, прочитайте роман, який лежав біля вашого ліжка протягом декількох тижнів.

  • 2. Песимізм

Так, це звичка. Багато людей розвивають цю модель мислення з дитинства, тому що їхні батьки були негативними мислителями. Інші розвивають його, тому що негативні події сильно вплинули на них (наприклад, втрата роботи, смерть партнера, розлучення), і вони не пройшли через негатив. Спробуйте використовувати в житті трохи подяки.

  • 3. Ви постійно в очікуванні чогось

«Я буду щасливий, коли знайду іншу роботу», «Я буду щасливий, коли зможу нарешті піти на пенсію», «Я буду щасливий, коли...». Це умова загального невдоволення не проходить, коли ці цілі збуваються, тому що людина вважає, що бажане не принесло щастя. Приємно мати цілі, але якщо ви не зможете жити справжнім, ви ніколи не будете щасливі.

  • 4. Ви дозволяєте іншим контролювати ваші рішення

Ця маленька звичка означає, що ви ніколи не проходили через родительско-дитячу модель, коли були дитиною. Підстрижіться, навіть коли інші говорять, що ви не повинні; запишіться на якісь цікаві заняття; подорожуйте самостійно. Звикайте бути незалежним, і ця звичка буде розвиватися.

  • 5. Маскування образи чи гніву

Кожен раз, коли ви думаєте про подію, обставину чи особу, відповідальну за болючий досвід, ви відчуваєте все це знову і знову з одними і тими ж емоціями. Відмова від цієї звички вимагає багато практики. Коли приходить така думка, ви повинні розвіяти її і замінити чимось приємним. Ви також повинні навчитися щиро прощати.

  • 6. У пошуках тимчасового щастя

Ми всі приймаємо імпульсивні рішення для тимчасового щастя, але коли це єдиний тип щастя, яке ми маємо, ми ніколи не будемо щасливі. Плани стати щасливим у довгостроковій перспективі повинен стати новою звичкою.

  • 7. Ставите цілі, які занадто великі/складні

Вони не досягнуті, і тоді ви нещасні. Встановіть більш короткі короткострокові цілі, які є складними, але досяжними. Тоді похваліть себе і отримаєте свою порцію щастя.

  • 8. Немає бажання спробувати щось нове

Якщо ви не вивчаєте нові речі, якщо у вас немає нових вражень, то ви застрягли на місці. Це нещасливе місце, тому що вам нема чого чекати. Виходьте і зробіть що-небудь нове для себе.

  • 9. Ви у відносинах з людиною, яка вас ображає

Піти від когось близького – складне рішення. Але якщо ця людина вас критикує, принижує або ще гірше, фізично ображає вас, тоді не зволікайте ні секунди. Полегшення і щастя, які ви отримаєте, коли підете, будуть разючими.

  • 10. Бути весь час в поспіху

Так, є терміни, бувають часи, коли життя неспокійне і болісне. Якщо ваше життя таке весь час, тоді це ваша власна помилка. Зменшіть зобов'язання і дозвольте іншим робити свою справу.

  • 11. Говорите «так», коли чогось не хочете

Це складна звичка. Ви хочете догодити всім, хочете, щоб люди говорили, що можуть розраховувати на вас. Але повірте, якщо ви можете просто змусити себе сказати «ні» в перший раз, то це буде даватися вам легше з кожним наступним «немає».

  • 12. Бути жорстким і негнучким

Якщо ваша жорсткість не дозволяє вам взяти всі сюрпризи і зміни в житті, тоді ви будете нещасні. Почніть з дрібниць і нарощуйте. Дозволяйте собі міняти графік і події так, щоб ставати щасливішими.

  • 13. Бути жадібним

Коли ми робимо щось хороше для інших, то отримуємо від цього задоволення. Ви можете бути скупими з грошима або часом, але в будь-якому випадку ви не будете щасливі, якщо і так далі продовжите в цьому дусі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, шкідливі звички, формула щастя, щастя
В тему

Останні матеріали