11 Вересня 2019
Новини

Укрсоцбанк припиняє свою діяльність

Укрсоцбанк припиняє свою діяльність

Укрсоцбанк припиняє свою діяльність як юридична особа і приєднується за спрощеною процедурою до Альфа-Банку.

Про це повідомили в прес-службі Укрсоцбанку та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), повідомляє Ubr.ua.

Рішення про злиття було прийнято в Укрсоцбанку і на загальних зборах акціонерів Альфа-Банку. У коментарі виданню LIGA.net повідомили, що повністю завершити процедуру приєднання планується в жовтні 2019 року.

В Укрсоцбанку відзначили, що обидві фінустанови є членами міжнародної банківської групи ABH Holdings SA, тому метою реорганізації є оптимізація бізнесу і створення в результаті приєднання єдиного надійного і фінансово стабільного приватного комерційного банку в Україні.

Також повідомляється, що в процесі приєднання акції Укрсоцбанку будуть рівнозначно конвертовані в акції Альфа-Банку, тобто 1 до 1. Таким чином, єдиний акціонер Укрсоцбанку отримає 165 464 910 824 простих іменних акцій Альфа-Банку загальною вартістю 16,55 млрд грн, а статутний капітал Альфа-Банку буде відповідно збільшено на 16,55 млрд грн і складе 28,73 млрд грн.

Як відомо, процес злиття банків займався голова правління Укрсоцбанку Іван Свитек, який покине свій пост після завершення об'єднання фінустанов. На його місце буде призначений керуючий директор білоруського Альфа-Банку Рафал Ющак.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, банки, інвестиції, україна
В тему