11 Вересня 2019
Новини

У Франції засудили українських моряків, котрі перевозили кокаїн

У Франції засудили українських моряків, котрі перевозили кокаїн

Кримінальний суд міста Лілля (Франція) приговорив до ув’язнення на термін від п’яти до восьми років дев’ятьох українських моряків, яких звинувачували у перевезенні кокаїну у 2015 році.

Про це повідомляє  Ouest France.

«Вирок очікували впродовж чотирьох років. У грудні 2015 року 2,3 тони кокаїну були вилучені з вантажного судна, що курсував у Булонь-сюр-Мер. На борту дев’ять український моряків, котрі запевнили, що перевозили цей величезний запас кокаїну під загрозою. Вони були засуджені 10 вересня кримінальним судом Лілля до тюремного ув’язнення сроком від 5 до 8 років», — йдеться у повідомленні.

Також вказано, що суд засудив моряків до штрафу у розмірі 75 млн євро. Морякам довічно заборонено повертатись до Франції. Також вироку суду присяжних очікує ще один український моряк.

«Дев’ять український звинувачуваних, які родились у період з 1968 по 1992 роки, усі члени торговельного флоту, були завербовані у Херсоні», — вказано у Ouest France.

Також у виданні нагадали, що 11 грудня 2015 року патрульний катер виявив вантажне судно у дуже поганому стані під молдавським прапором біля берегів Па-де-Кале.

Через радіо капітан «Карибської пальми» відповів владі, що він приїхав з Картахени в Колумбії, і направляється у Гданськ (Польща) на ремонт, нічого не транспортуючи.

Під час перевірки було знайдено сховок за металевою стіною. У ньому було 2,3 тони кокаїну, який на ринку Європи можна було б продати за 360 мільйонів євро.За даними слідства, наркотики на судно перевантажили у Венесуелі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, моряки, суд, кокаїн, наркотики, франція
В тему